Docenten

Anne van Kessel

Freelance wetenschapsjournalist Anne van Kessel leidt de voorjaarscursus. (Foto: Iris Dorine)

Ronald Veldhuizen

Freelance wetenschapsjournalist Ronald Veldhuizen leidt de cursus in het najaar. (Foto: Iris Planting)

Jean-Paul Keulen

Jean-Paul Keulen is freelance wetenschapsjournalist en heeft jarenlang redacteuren, freelancers en stagiairs begeleid bij New Scientist en KIJK.

Mirjam Janssen

Mirjam Janssen is historicus en eindredacteur van Historisch Nieuwsblad en Maarten!. Daarnaast geeft ze regelmatig schrijftrainingen, onder meer aan de Hogeschool Utrecht.

Maarten Keulemans

Maarten Keulemans werkt sinds 2005 bij de Volkskrant, eerst als columnist, sinds 2010 als wetenschapsredacteur en tussen 2011-2014 als chef wetenschap.

Greta Riemersma

Freelance journalist en docent Greta Riemersma maakt voor de Volkskrant, De Groene Amsterdammer en De Correspondent hoofdzakelijk grote interviews. Daarnaast is zij docent bij de Master Journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Aliëtte Jonkers

Freelance medisch journalist Aliëtte Jonkers werkt onder meer voor de Volkskrant.

Miriam Kerver

Miriam Kerver geeft trainingen schriftelijke vaardigheden aan journalisten en andere professionals. Ze schrijft en redigeert teksten voor uiteenlopende opdrachtgevers.

Linda Duits

Linda Duits is sociaalwetenschapper en publicist gespecialiseerd in populaire cultuur.

Femke Kramer

Femke Kramer is opgeleid als neerlandicus in Leiden en Groningen en momenteel werkzaam als universitair docent taalbeheersing aan de RU Groningen.

Sander Koenen

Sander Koenen is freelance journalist en schrijver. Hij werkt onder meer voor National Geographic Magazine, Quest en KIJK.

Tomas van Dijk

Tomas van Dijk is wetenschapsjournalist en heeft jarenlang als factchecker voor de Volkskrant gewerkt.

Asha ten Broeke

Freelance schrijver en columnist Asha ten Broeke werkt o.a. voor de Volkskrant en Opzij.

Marc Koenen

Marc Koenen is eindredacteur bij Quest en werkt daar aan 40 tijdschriften per jaar, de website quest.nl, scheurkalenders en andere uitgaven.