Docenten

Anne van Kessel

Freelance wetenschapsjournalist Anne van Kessel leidt de voorjaarscursus.

Ronald Veldhuizen

Freelance wetenschapsjournalist Ronald Veldhuizen leidt de cursus in het najaar. In de voorjaarscursus is hij gastdocent factchecken over wetenschap. Foto: Iris Planting

Jean-Paul Keulen

Jean-Paul Keulen is freelance wetenschapsjournalist en heeft jarenlang redacteuren, freelancers en stagiairs begeleid bij New Scientist en KIJK.

Mirjam Janssen

Mirjam Janssen is historicus en freelance (eind)redacteur voor onder meer Historisch Nieuwsblad en Maarten!.

Maarten Keulemans

Maarten Keulemans werkt sinds 2005 bij de Volkskrant, eerst als columnist, sinds 2010 als wetenschapsredacteur en tussen 2011-2014 als chef wetenschap.

Greta Riemersma

Freelance journalist en docent Greta Riemersma maakt voor de Volkskrant, De Groene Amsterdammer en De Correspondent hoofdzakelijk grote interviews. Daarnaast is zij docent bij de Master Journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Aliëtte Jonkers

Freelance medisch journalist Aliëtte Jonkers werkt onder meer voor de Volkskrant.

Miriam Kerver

Miriam Kerver geeft trainingen schriftelijke vaardigheden aan journalisten en andere professionals. Ze schrijft en redigeert teksten voor uiteenlopende opdrachtgevers.

Linda Duits

Linda Duits is sociaalwetenschapper en publicist gespecialiseerd in populaire cultuur.

Femke Kramer

Femke Kramer is opgeleid als neerlandicus in Leiden en Groningen en momenteel werkzaam als universitair docent taalbeheersing aan de RU Groningen.

Maaike Severijnen

Maaike Severijnen werkt al ruim 20 jaar als freelance journalist, is docent aan de School voor Journalistiek in Utrecht en onderzoeker bij het lectoraat Journalistiek van de Hogeschool Utrecht.

Enith Vlooswijk

Enith Vlooswijk heeft een gevoelig afgestelde bullshit-detector, die ze als factchecker inzet voor onder meer Nieuwscheckers.

Asha ten Broeke

Freelance schrijver en columnist Asha ten Broeke werkt o.a. voor de Volkskrant en Opzij.

Marc Koenen

Marc Koenen is eindredacteur bij Quest en werkt daar aan 40 tijdschriften per jaar, de website quest.nl, scheurkalenders en andere uitgaven.