Docenten

Anne van Kessel

Freelance wetenschapsjournalist Anne van Kessel leidt de voorjaarscursus. (Foto: Iris Dorine)

Ronald Veldhuizen

Freelance wetenschapsjournalist Ronald Veldhuizen leidt de cursus in het najaar. (Foto: Iris Planting)

Jean-Paul Keulen

Jean-Paul Keulen is freelance wetenschapsjournalist en heeft jarenlang redacteuren, freelancers en stagiairs begeleid bij New Scientist en KIJK.

Yolan Witterholt

Yolan Witterholt is schrijfdocent, journalist en vertaler. Ze geeft in het najaar van 2023 een les over schrijfstijl en genres, en in het voorjaar van 2024 een les over prikkelend schrijven.

Maarten Keulemans

Maarten Keulemans werkt sinds 2005 bij de Volkskrant, eerst als columnist, sinds 2010 als wetenschapsredacteur en tussen 2011-2014 als chef wetenschap.

Greta Riemersma

Freelance journalist en docent Greta Riemersma maakt voor de Volkskrant, De Groene Amsterdammer en De Correspondent hoofdzakelijk grote interviews. Daarnaast is zij docent bij de Master Journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Stan van Pelt

Stan van Pelt is freelance wetenschapsjournalist, onder meer voor de Volkskrant, en geeft schrijftrainingen in wetenschapscommunicatie.

Mirjam Janssen

Mirjam Janssen is historicus en eindredacteur van Historisch Nieuwsblad en Maarten!. Daarnaast geeft ze regelmatig schrijftrainingen, onder meer aan de Hogeschool Utrecht.

Cathelijn Schilder

Cathelijn Schilder is schrijver voor verschillende media en schrijfdocent bij onder meer De Redactie en de Schrijversvakschool. Ze verzorgt de les creatief schrijven in de cursus.

Linda Duits

Linda Duits is sociaalwetenschapper en publicist gespecialiseerd in populaire cultuur.

Sander Koenen

Sander Koenen is freelance journalist en schrijver. Hij werkt onder meer voor National Geographic Magazine, Quest en KIJK.

Lucas Brouwers

Lucas Brouwers schrijft als onderzoeksjournalist bij NRC over milieu en gezondheid. Tijdens zijn les bespreekt hij hoe je als journalist omgaat met cijfers (uit de wetenschap).

Asha ten Broeke

Freelance schrijver en columnist Asha ten Broeke werkt o.a. voor de Volkskrant en Opzij.

Marc Koenen

Marc Koenen is eindredacteur bij Quest en werkt daar aan 40 tijdschriften per jaar, de website quest.nl, scheurkalenders en andere uitgaven.