Docent

Maarten Keulemans

Wetenschapsredacteur Maarten Keulemans studeerde culturele antropologie en geschiedenis en werkte daarna in de regiojournalistiek: als raadsverslaggever bij het Leids Nieuwsblad en als regioredacteur bij het Leidsch Dagblad. Daarna maakte hij de overstap naar de wetenschapsjournalistiek en werkte hij achtereenvolgens op de redacties van de universiteitskranten Folia en Delta, VPRO Noorderlicht, NOS Online, Quest, opnieuw Delta en daarna bij Natuurwetenschap & Techniek, waar hij hoofdredacteur was.

Sinds 2005 werkt Maarten bij de Volkskrant, eerst als columnist, sinds 2010 als wetenschapsredacteur en tussen 2011-2014 als chef wetenschap. Daarnaast blogt Keulemans, presenteert hij het Volkskrant Kenniscafé en schreef hij het boek ‘Exit Mundi, Het einde der tijden: de 50 beste apocalyptische scenario’s’.

In 2021 werd Maarten uitgeroepen tot journalist van het jaar door tijdschrift Villamedia van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) voor zijn “onvermoeibare verslaggeving van de corona-epidemie voor de Volkskrant”.