Vijftig jaar SCW

Sinds 1971

Onze cursus wetenschapsjournalistiek bestaat sinds 1971 en is daarmee de oudste van Nederland. De geestelijke en organisatorische vader van deze cursus is Frans Kempers. Hij heeft 39 jaar de cursus geleid.

In de afgelopen jaren hebben meer dan duizend cursisten bij de SCW hun eerste stappen op het journalistieke pad gezet. Zij hebben een uiteenlopende achtergrond: wetenschappelijk onderzoek, technische functies, overheid, uitgeverijen, politieke partijen, gezondheidszorg, landelijke dagbladen enzovoort. Veel cursisten hebben mede dankzij de cursus de stap naar journalistiek of wetenschapsvoorlichting kunnen maken.

Vijftig jaar Cursussen Wetenschapscorrespondentie

In het voorjaar van 1972 rondden onze eerste cursisten wetenschapsjournalistiek hun eindopdracht af, na een intensieve schrijftraining door ervaren praktijkdocenten. Vijftig jaar later doen we dat nog steeds en daar zijn we trots op.

50 jaar jubileum

Dit werd gevierd in het Amsterdamse wetenschapsmuseum Allard Pierson op zaterdagmiddag 11 juni 2022. Het werd gevierd door alumni en docenten onder het genot van een drankje en een borrelhapje.

Impressie van het jubileum in 2022

Op 11 juni vierden we ons jubileum in het Allard Pierson in Amsterdam. Een impressie.