Maarten Keulemans

» Geplaatst door op jun 30, 2017 in Docenten | Reacties uitgeschakeld voor Maarten Keulemans

Maarten Keulemans

Gastdocent Maarten Keulemans (Rotterdam 1968) studeerde culturele antropologie en geschiedenis en werkte daarna in de regiojournalistiek: als raadsverslaggever bij het Leids Nieuwsblad en als regioredacteur bij het Leidsch Dagblad. Daarna maakte hij de overstap naar de wetenschapsjournalistiek en werkte hij achtereenvolgens op de redacties van de universiteitskranten Folia en Delta, VPRO Noorderlicht, NOS Online, Quest, opnieuw Delta en daarna bij Natuurwetenschap & Techniek, waar hij hoofdredacteur was. Sinds 2005 werkt hij bij de Volkskrant, eerst als columnist, sinds 2010 als wetenschapsredacteur en tussen 2011-2014 als chef wetenschap. Daarnaast blogt Keulemans, heeft hij een tweewekelijkse column in Sir Edmund, is hij vaste columnist op het Volkskrant Kenniscafé, presenteert hij de live talkshows Naturalis After Dark en schreef hij het boek ‘Exit Mundi, Het einde der tijden: de 50 beste apocalyptische scenario’s’.