Femke Kramer

» Geplaatst door op jan 12, 2017 in Docenten | Reacties uitgeschakeld voor Femke Kramer

Femke Kramer

Femke Kramer is opgeleid als neerlandicus in Leiden en Groningen en gepromoveerd op Mooi vies, knap lelijk, een studie over zestiende-eeuwse toneelschrijfkunst. Ze werkt als universitair docent taalbeheersing in verscheidene alfa- en bèta-opleidingen van de Ru Groningen. Ook leidt ze cursussen en coachingstrajecten voor onderzoekers die een subsidieaanvraag voorbereiden, en treedt ze op als gespreksleider in de Kenniscafé’s van het Groningse Studium Generale. Ze was een van de ontwerpers van de masteropleiding voor wetenschapscommunicatie van de RU Groningen, en heeft hierin enkele jaren als docent en cursusleider opgetreden. Naast haar werkzaamheden als onderzoeker en docent was ze dertien jaar lang artistiek leider van een theatergezelschap dat eigentijdse bewerkingen van vroegmodern toneelrepertoire speelde in binnen- en buitenland. http://www.rug.nl/staff/f.l.kramer/