Asha ten Broeke

» Geplaatst door op jun 2, 2015 in Cursusleiders | Reacties uitgeschakeld voor Asha ten Broeke

Asha ten Broeke

Voorjaarscursusleider Asha ten Broeke (1983) is freelance wetenschaps- en opiniejournalist en schrijver. Ze studeerde psychologie en communicatiewetenschappen aan de Universiteit Twente en schreef achtergrondartikelen en essays voor Vrij Nederland, Viva, KIJKDe Volkskrant,Trouw, Quest, Psychologie Magazine en Opzij. Ze was van 2011 tot 2013 columnist bij Trouw, en vanaf 2013 opiniecolumnist bijde Volkskrant. Ze heeft ook nog een maandelijkse column bij Opzij over de wetenschap en feiten achter feministische dilemma’s. Ook schreef ze twee goed ontvangen boeken (Het idee m/v, en Eet mij, met Ronald Veldhuizen), en geeft cursussen (o.a. hier bij SCW) en gastcolleges over wetenschapsjournalistiek (o.a. aan de Vrije Universiteit).