Ronald Veldhuizen

» Geplaatst door op jun 15, 2015 in Cursusleiders | Reacties uitgeschakeld voor Ronald Veldhuizen

Ronald Veldhuizen

Ronald Veldhuizen (1983) leidt de cursus in het najaar.

Daarnaast is hij freelance wetenschapsjournalist. Hij schrijft voor onder meer de Volkskrant, KIJK, C2W en de VPRO-gids. Samen met gastdocent en voorjaarscursusleider Asha ten Broeke schreef hij het boek ‘Eet mij’ (2012), over de psychologie achter eten en overgewicht. Verder heeft hij een column in KIJK, houdt hij zich bezig met het fileren van wetenschapsnieuws, onzin ontkrachten en gaat hij graag op pad voor reportages. Wanneer hij niet schrijft, geeft hij workshops en les op bijeenkomsten en universiteiten, over wetenschapsjournalistiek. In zijn vrije tijd verslindt hij onder meer sciencefictionboeken en -films.